14 בינואר 2021
משבר הקורונה: תלושי מזון לבעלי-ות הכנסות נמוכות | מענק משרד הפנים
עדכון מאי: עד 16/5 | משרד הפנים מחלק תלושי מזון ליחידים/זוגות/משפחות בעלי-ות הכנסה נמוכה בעקבות משבר הקורונה. המענק יחולק בשלוש פעימות, ויגיע עד לסכום של 7,200 ש״ח במצטבר.
עדכון מאי 2021: משרד הפנים מחלק כרטיסים בשלוש פעימות נוספות. המועד האחרון להגשה: 16/5/2021. לכל הפרטים ולהגשה
***
על רקע משבר הקורונה, יחולקו בחודשים ינואר-מרץ 2021 כרטיסים נטענים לאוכלוסיות העונות על תנאי הזכאות. הכרטיסים יאפשרו לרכוש מזון ומוצרי בסיס חיוניים בנקודות מכירה ברחבי הארץ, כולל במכולות שכונתיות ועסקים קטנים שמוכרים מזון. לא ניתן לרכוש בכרטיסים מוצרי טבק, חשמל ואלכוהול.
מי זכאי-ת?
מי שמקבלים מהרשות המקומית הנחה בארנונה בשיעור של מעל 70% בגין הכנסה נמוכה; אזרחים ותיקים המקבלים הנחה בארנונה בשיעור של 100% ומשולמת להם תוספת השלמת הכנסה לקצבת זיקנה (קצבת אזרח ותיק), קצבת שאירים, גמלת תלויים לבני משפחה של נפטר מפגיעה בעבודה או קצבת נכות לנפגעי עבודה; ומי שאינם רשומים במחלקות הגבייה של הרשויות המקומיות כזכאים להנחה בארנונה והם בעלי הכנסות נמוכות.
מועד אחרון להגשת הבקשות: 16/05/2021.