15 בספטמבר 2019

איגוד הבמאיות והבמאים וארגוני היוצרים-ות דורשים מהרשות השנייה לשחרר את הכסף שנמצא אצל החשב הכללי

איגוד הבמאיות והבמאים פנה שבוע שעבר, ביחד עם איגודי היוצרים, אל יו”ר הרשות השנייה, בדרישה לפעול מול משרד התקשורת לשחרר את הכסף שנמצא אצל החשב הכללי.

איגודי היוצרים דורשים מהרשות השנייה להעביר מיידית את התשלום בגובה 35 מיליון שקל ששילמו הערוצים המסחריים בעבור אפיקי השידור שלהם לתעשיית הטלוויזיה כדי שישמשו להפקות מקור. מדובר בסכומים ששילמו הערוצים המסחריים עת התמודדו טרום פיצול ערוץ 2 על מספר האפיק בו ישודרו. קשת שילמה אז מחיר שנתפס באותה תקופה דמיוני – 25 מיליון שקל – שהעניק לה את אפיק 12 (הקרוב ביותר לאפיק 22); רשת שילמה 7.7 מיליון שקל וקיבלה את אפיק 13; וערוץ עשר ז”ל קיבל תמורת שקל וחצי את אפיק 14.

במכתב ליו”ר הרשות השנייה, יוליה שמאלוב-ברקוביץ’, כותבים ארגוני הבמאיות והבמאים בשיתוף איגוד התסריטאים, מפיקי הטלוויזיה והקולנוע, אק”ט ושח”ם: “חלפו יותר משנתיים מאז שהאפיקים נפתחו ושילמו את הכספים, אך אלה עדיין לא הועברו למטרות להן נועדו, ולמיטב ידיעתנו אף לא נקבעו החלטות לגבי אופן חלוקתם. בתקופה זאת של אי-ודאות בשוק הטלוויזיה הישראלי, בו חלה ירידה בהשקעות גופי השידור השונים מחד וכניסת משדרים בינלאומיים לשוק שהיצירה המקומית הישראלית איננה בראש מעייניהם מאידך – אישור הכספים יהווה הצלה של ממש ליצירה הישראלית המקורית שהולכת ונחנקת.”

התשלום על האפיקים הועבר על-ידי הערוצים המסחריים כבר לפני שנתיים, והוא מוחזק אצל החשב הכללי עד אשר יוחלט באיזה אופן יחולק. בעת המכרז הודיעה הרשות השנייה כי כספים אלה ישמשו למימון הפקות מקומיות קנויות וקידום יצירה ישראלית כפי שנקבע בחוק, ו”ההחלטה על אופן חלוקתם תבוצע בהמשך על-ידי שר התקשורת”; אך השר איוב קרא שהחזיק בתפקיד עד לפני חודשים ספורים לא קיבל החלטה על אופן החלוקה, וגם השר הזמני דודי אמסלם לא נדרש לכך עדיין.

ממשרד התקשורת נמסר בתגובה כי “משרד התקשורת ביצע עבודת מטה ויצא לשני שימועים בנושא, בכדי לבחון את כלל אופני החלוקה המונחים על הפרק. במסגרת תהליך השימוע התקבלו תגובות מהגורמים המעורבים, והן נשקלות במסגרת ההחלטה הסופית. עקב תקופת הבחירות ונוכח רגישות הדברים, ההחלטה בסוגיה נדחתה לאחר הבחירות”.