15 באוגוסט 2018

בלי עין הרע: הכנס הראשון ללימודי מזרחיות בקולנוע ובטלוויזיה

הכנס, שיתקיים במהלך חודש יוני 2019 ביוזמת החוג לקולנוע וטלוויזיה באוניברסיטת תל אביב, מזמין חוקרים-ות להגיש מחקרים הנותנים ביטוי לקולות עכשוויים של השיח המזרחי, בכללם גם מחקרים המשווים בינם לבין קולות מטרימים שלו. ההצעות שייבחרו יוצגו במסגרת הכנס. תאריך אחרון *מעודכן* להגשות – 1/2/19

בחודש יוני בשנה הבאה יערך, לראשונה, הכנס ללימודי מזרחיות בקולנוע ובטלוויזיה. הכנס, יוזמת החוג לקולנוע באוניברסיטת תל אביב, יתקיים במקביל לציון 30 שנים לצאתו של הספר פורץ הדרך, של אלה שוחט, “הקולנוע הישראלי: מזרח/מערב והפוליטיקה של הייצוג”.

חוקרים-ות מוזמנים להציג במסגרת הכנס מחקרים הנותנים ביטוי לקולות עכשוויים של השיח המזרחי, בכללם גם מחקרים המשווים בינם לבין קולות מטרימים שלו. ההגשה פתוחה למגוון קריאות הבוחנות את ההופעה והמשמעות של המזרחיות בתנאי הייצוג והנראות הפוליטיים, הטכנולוגיים והאמנותיים של העידן הנוכחי; למחקרים השואבים ממסורת חקר הקולנוע (עלילתי ותיעודי), הטלוויזיה, הווידיאו-ארט והמדיה, לצד מחקרים המיישמים על הטקסט והקונטקסט האמנותי כלים ומושגים מדיסציפלינות אחרות: פילוסופיה, חקר הספרות, לימודי תרבות, תיאולוגיה, לימודי מגדר, אנתרופולוגיה, סוציולוגיה, פסיכולוגיה ועוד.

על ההצעות לכלול שם מרצה ושיוך אקדמי, תקציר (עד 300 מילים), 3-5 מקורות ביבליוגרפיים ותקציר קורות חיים.

תאריך אחרון * מעודכן* להגשות – 1/2/19.

לפרטים נוספים ורשימת נושאים אפשריים למחקרים

להגשות, שאלות ובירורים, באמצעות דוא”ל: mizcineconf@tauex.tau.ac.il.