30 בספטמבר 2024

<<תאריכים חדשים>> ימי שלישי ב-18:30-20:30, החל מה-14/1/25 || קורס איגוד: פיתוח סרטים באורך מלא, ב-10 מפגשים | בהנחיית אביטל בקרמן

תהליך פיתוח מן הרעיון ועד למימוש

> הקורס מיועד לבוגרים-ות של בתי ספר והכשרות לקולנוע ו/או ליוצרים-ות פעילים-ות

<<שימו לב, תאריכים חדשים>>

החל מה-14/1/25 || 10 מפגשים, ימי שלישי 18:30-20:30 תא תרבות דה וינצ׳י, ליאונרדו דה וינצ׳י 14, תל אביב

תהליך פיתוח הוא מסע לזיקוק השליטה של היוצר/ת בייחודיות של היצירה ובמשמעות שלה. בסדנה נפרוש את תהליך הפיתוח – לרבות כתיבת התסריט, עיצוב העולם והמאפיינים הסגנוניים של הסרט. רוב הסטודנטים-יות בבתי הספר לקולנוע, אינם-ן מתמודדים-ות במהלך לימודיהם-ן עם האתגר שבתהליך פיתוח סרט באורך מלא, אלא עוסקים-ות ביצירת סרטים קצרים.

בתהליך הפיתוח מבורר הרקע הרעיוני והמעשי ליצירה וההקשר שלה באמנות העכשווית; על מה היצירה – השאלה הגדולה / התמה הגדולה שלה (מה היא חוקרת?); מהי המשמעות המטלטלת שלה דרך פתרון הקונפליקט? איזה מבנה נכון לה? מהי החוויה הרגשית ומהו ההדהוד הפילוסופי שלה? לאיזה קהל אני מייעד-ת אותה, ולמה טוב שאני היוצר-ת שלה? כמו כן, מעוצבת גלריית הדמויות ומתקבלת ההחלטה דרך אילו דמויות מסופר הסיפור בסצנות השונות. מתגלים הגיבור/ה, האנטגוניסט, צרכים, רצונות, חולשות, מאבקים, ולעתים גם שינויים פסיכולגיים ומוסריים.

וכמובן, בתהליך הפיתוח, זמן רב לפני הצילומים, נולד גם הסגנון – התחושות אליהן מכוונים ברגעים השונים, הגישה למצלמה והגישה לסאונד, הניגודים בתוך החוויה, האנרגיה של הלוקיישנים ואפילו של הדמויות – הרבה לפני תהליך הליהוק. ממש כמו הדראפטים השונים של התסריט המשתנים בתהליך הפיתוח, כך גם הצהרת הכוונות ליצירה העתידית והרפרנסים הוויזואליים הולכים ומתחדדים, והיוצר-ת-ים הולכים-ות ובוראים-ות עולם ייחודי.

לפיתוח חד ובהיר ישנה חשיבות בהבלטת הפרויקט באקלים הלוהט של תעשיית הקולנוע והטלוויזיה, אבל אם התהליך מדויק, הוא מיטיב עם כל שלבי היצירה וההפקה – פיתוח יסודי משנה את התסריט, מדייק את הסגנון, משייף את הפרזנטציות וגיוס המשאבים והולך עד סגירת הקאט והמפגש עם הקהל.

בסדנה נלמד לפתח פרויקטים מתוך מודעות וחיבור נאמן לעולם היצירה, זאת תוך הדגמה מיצירות קולנועיות וטלוויזיוניות, וכן הפניה לתאוריות של פרשנות, כתיבה ומדע המוח.

>>להרשמה<<

עלות הקורס: 

מחיר מסובסד לחברי איגוד הבמאיות והבמאים – 1,000 שקלים

מחיר מוזל לחברי איגודי היוצרים האחרים – 1,250 שקלים

מחיר מלא לקהל הרחב : 1,500 שקלים

תכנית:

14/1/25 מפגש 1 – פיתוח – קולנוע של אוטרים – היצירה כעולם חדש

21/1/25 מפגש 2 – התמה הגדולה של הסרט – בתוכן ובצורה

28/1/25 מפגש 3 – מבנה

4/2/25 מפגש 4 – גיבור/ה

11/2/25  מפגש 5 – כתיבת סינופסיס לסרט באורך מלא

18/2/25 מפגש 6 – קולנוע של מבנים מוכרים

25/2/25 מפגש 7 – הצהרת כוונות אסתטית

4/3/25 מפגש 8 – הסצנה

11/3/25 מפגש 9 – פרזנטציה ולוג ליין

18/3/25 מפגש 10 – דרכים נוספות בפיתוח + סיכום

 

החל מה-14/1/25 || 10 מפגשים, ימי שלישי 18:30-20:30 תא תרבות דה וינצ׳י, ליאונרדו דה וינצ׳י 14, תל אביב