2 ביולי 2024

<<תאריכים חדשים>> החל מה-5/11 ימי שלישי 18:00-21:00 || קורס חדש: ״לספר סיפור״ סדנה משולבת לבמאים-יות, תסריטאים-ות ושחקנים-יות | בית היוצרים-ות במדיה

החל מה-5/11 ימי שלישי 18:00-20:00 || קורס חדש: ״לספר סיפור״ סדנה משולבת לבמאים-יות, תסריטאים-ות ושחקנים-יות | בשיתוף עם בית היוצרים-ות במדיה |

לספר סיפור – כתיבה, בימוי, משחק.

בהנחיית צחי גראד (“ג’ירפות”, “תנועה מגונה”, “הבן דוד”)

רוצים לשכלל את המלאכות המשיקות לזו שלכם? לפרק ולפרוט למרכיבים את הדרך שלנו לספר סיפור בכתיבה, בימוי ומשחק?

בואו עם רעיון כלשהו, נשאל את השאלות הנכונות, נעזור לפתח אותו, לכתוב ממנו סצנה, להעמיד אותה, לשחק אותה, לצלם אותה מכמה זוויות (אפשר יהיה גם לערוך אותה). תוך כדי עבודה, נוכל בכל רגע, לבחון כיוונים ובחירות שונות בכל אחד מהתחומים.

במקביל אשתדל לשתף אותכם בכל הידע והטיפים שאספתי לאורך הדרך.

הסדנה תחל ב-5/11 ותתקיים בימי שלישי בין 18:00-21:00, הסדנה תכלול 12 מפגשים || הסדנה תתקיים במרכז תל אביב (הלוקיישן הסופי ימסר לתלמידים במייל לפני תחילת הסדנה)

מחיר ההרשמה לקורס:

המחיר לחברי איגודי הבמאיות והבמאים, איגוד התסריטאים, שח״ם – 1,200 שקלים

המחיר לאיגוד היוצרים-ות האחרים + קבוצת אינטראקטינג 25% הנחה: 1,500 שקלים

מחיר רגיל  – 2,000 שקלים

להרשמה

 

מאז ומתמיד התבוננתי באנשים וזו הפכה להיות ה מומחיות שלי – בני אדם וסיטואציות ביניהם. זהו למעשה הבסיס וה’בשר’ של כל יצירה דרמטית. זה מה שאנחנו כותבים, מביימים ומשחקים – סיפור שקורה לבני אדם.

לי זה מרגיש מאוד טבעי לעסוק ‘בו זמנית’ בכתיבה, בימוי ומשחק, שהן מלאכות מאוד שונות אך הן תלויות זו בזו וגולשות בטבעיות אחת לתוך השנייה. בפועל, למשל, כל עיון בהשתלשלות עניינים בין אנשים (=בחינת הסצנה ‘מרגע לרגע’) יכולה להיות מזווית התסריט, הבימוי או המשחק. שלושתן יחד אחראיות על התוצאה.

אין בכלל ספק שהבנה טובה יותר של המלאכות המשיקות לזו שלך, תקנה לך שליטה וראייה טובה יותר של מצב הדברים לאורך כל תהליך היצירה.

 

הסדנה תכלול 12 מפגשים (3 שע’ כ”א, כולל הפסקה של כ 15 דק’)

פתוח לשינויים בפרט לפי הצרכים והציפיות שלכם-ן, המשתתפים-ות.

 

מפגש 1 –   היכרות + כתיבה: מה זה סיפור / דרמה – מבנה ומרכיבים בסיסיים – איתם נעבוד בהמשך:

כל אחד מביא רעיון או שניים ומתחילים לפתח… = להבין, לשאול שאלות, להציע, ולכוון לסצנה מסוימת (איתה נמשיך).

 

מפגש 2 –    המשך כתיבה: עוד על מרכיבים, מבנה, דמות… וקצת על פורמט, שכתובים, תהליכי כתיבה וצרור טיפים שיעלו.

בהמשך למפגש 1 – נפתח ונכוון לסצנה תוך התייחסות למרכיבים והמבנה שדוברו. נסיים עם כולם-ן.

 

מפגש 3 –     בימוי, נלהק (מהמשתתפים-ות)סצנה סצנה, נקרא, נעמיד.

עם דגש על התהליך / ההחלטות / האפשרויות והמשמעויות = הבימוי. כרגיל תוך ניסיון להבין ולשפר.

 

מפגש 4 –     המשך בימוי: סגנון וקצב. דרכים ל’הקלת המשימה’. דגשים לפי שלבים.

סצנה סצנה, נקרא, נעמיד…כמו ובהמשך למפגש 3. נסיים עם כולם-ן.

 

מפגש 5 –    משחק: מה זה לשחק? טרמינולוגיות ופרקטיקות.

עובדים משחקית על הסצנות … נבדוק כיוונים ומיזנסצנות ונבין את המשמעות שלהן. וגם ננסה לשלב מצלמה ולהתחיל להרגיש.

 

מפגש 6 –    המשך משחק + בימוי: עוד על משחק ושלל טיפים. סוגי שוטים, ותנועות מצלמה – משמעויות ושימושים.

כמו ובהמשך למפגש 5 – עם יותר דגש על המצלמה. תנועות וזוויות. מה הפריים מספר, איך מרגיש המשחק כשהוא נכנס לפריים. אפשרויות ומשמעויות.

 

מפגש 7 –     חזרות על 6 סצנות עם מצלמה + מאמץ על הלבשה וארט. 25 דק לסצנה.

מפגש 8 –     כנ”ל.

 

מפגש 9 –     מריצים (+ כמה הערות) את כל 12 הקטעים.  +10 דק לסצנה.

 

מפגש 10 –   מצלמים 4 סצנות. כל אחת מכמה זוויות. One Take. עם הלבשה ואביזרים וארט (כמה שאפשר) + גרין סקרין. 40 דק לסצנה.

מפגש 11 –   כנ”ל.

מפגש 12 –   כנ”ל.

 הערות –

  1. מרגיש צפוף וזה אכן צפוף, אבל אפשרי. ההפסקה תהיה קצרה ויתכן שנגלוש בזמן. יקל עלינו ושווה לזכור – אנחנו עובדים על אותן סצנות כל הזמן וגם הרבה עבודה נעשית בין המפגשים.
  2. אנחנו בתהליך לימודי ואפשר עקרונית יהיה להחליף סצנה באמצע התהליך … אבל עם מעט נחישות וחריצות הכל ייצא טוב. גם אם לא מצוין או מושלם.
  3. בכל רגע ובכל שלב הכל פתוח – הכתיבה, הבימוי והמשחק.
  4. אהיה פתוח לכל שאלה.

מבטיח לנסות בכל כוחי שיהיה מרתק ומעשיר מאוד.

להתראות,

צחי גראד.