18 בנובמבר 2021

פגישה בנושא שוק התקשורת – מתגייסים למען עתיד היצירה!

השבוע קיימנו פגישה בין מנכ״ל איגוד הבמאיות והבמאים ונציגי האיגודים, עם רועי פולקמן, נציגי משרד התרבות והספורט ומשרד התקשורת – דיאלוג חשוב ופורה למען הצלת שוק התקשורת ואסדרת תחום השידורים!

ביום שלישי האחרון (15/11) התקיימה פגישה חשובה בין רועי אלבה מנכ״ל האיגוד ונציגי-ות איגודי היוצרים-ות, לבין רועי פולקמן, משרד התרבות ומשרד התקשורת; בה דנו במסקנות דו״ח הוועדה לאסדרת־העל בתחום השידורים (רגולציה בשוק התקשורת), זאת על מנת להעלות את החששות לעתיד היצירה הישראלית.

ארבעת הנושאים שעלו לדיון בפגישה הם: אסדרת הרגולציה על שחקניות בינלאומיות, השפעת מעבר השידורים לאפיק האינטרנטי על עתיד הרגולציה, אחוז ההשקעה של ערוצים מסחריים וגופי תקשורת ביצירה הישראלית ורף ההגנה לחברות תוכן ״חדשות״ שנכנסו לענף (כדוגמת סלקום ופרטנר).

במהלך הפגישה, רועי פולקמן נתן את מילתו על כך שילחם כתף אל כתף איתנו על מנת שהיקף השקעה בתוכן ישראלי בז׳אנר העליון לא ייפגע ואף יגדל מהקיים היום! 

לסיכומו של דבר, אנו רואים בשיתוף הפעולה של משרד התרבות, משרד התקשורת, רועי פולקמן ואיגודי היוצרים-ות מפתח חשוב בהצלת שוק התקשורת והיצירה הישראלית, אל מול גישת ״השוק החופשי״ שנוקט משרד האוצר בנושא. אנו שמחים לומר שאנו רואים עין בעין את מרבית הנושאים העקרוניים בחקיקה העתידה לבוא. עם זאת, אין אנו מקלים ראש במאבק הצפוי לנו בדיוני הממשלה.

נמשיך לעדכן.

לעדכונים נוספים בנושא שוק התקשורת והמאבק על האסדרה הרב ערוצית