7 במאי 2020
משבר הקורונה | שבוע ההרצאות של האיגוד!
נמאס לשבת בבית ללא מעש? נצלו את המשבר ללמידה והעשרה נוספת והתפתחות ומקצועית! סידרנו לכם-ן שלוש הרצאות מעולות בשבוע הבא
בשבוע הבא יתקיימו שלוש הרצאות ייחודיות, שמטרתן לסייע ליוצרות וליוצרים לנצל את הזמן בבית בצורה פרודוקטיבית, ולמקסם את המשבר הנוכחי להתפתחות והעשרה מקצועית.
ההרצאות יתקיימו בזום, ולאחריהן יוקדש זמן לשאילת שאלות.
ההשתתפות בהרצאות חופשית וללא עלות, אך יש צורך להירשם מראש. ביום האירוע, הנרשמים-ות יקבלו לינק למפגש הזום.
אלה ההרצאות:
1. וובינר בנושא זכויות יוצרים, עם עו״ד חיים רביה
איגוד הבמאיות והבמאים, בשיתוף הקרן החדשה לקולנוע וטלוויזיה, הפורום הדוקומנטרי בישראל, קופרו – הקרן לשיווק תוכן ישראלי, איגוד המפיקים, איגוד העורכים ואיגוד מקצועות האנימציה; מזמין לוובינר-זום מיוחד, בהנחיית עו״ד חיים רביה, בנושא זכויות יוצרים-ות.
זכויות יוצרים הן הבסיס לתעשיית הקולנוע, ויצירה קולנועית מורכבת מאין ספור זכויות כאלה – התסריט, הצילום, פס הקול, עיצוב הסט, העריכה, הבימוי, כולם מוגנים בזכויות אלה. אבל מהן זכויות יוצרים? כיצד הן מגינות על היוצר-ת? לכמה זמן? מה ייעשה למפר-ה ומה מותר לעשות ביצירה גם בלא הסכמת היוצר-ת – על כך בהרצאת-זום של עו”ד חיים רביה: חובה לכל יוצר-ת קולנוע המבקש-ת להבין מה הבסיס המשפטי לעבודתו-ה, מה מותר, מה אסור ומה בסופו של דבר יש לו-ה.
ההרצאה תתקיים ביום רביעי 13/5, בין השעות 18:00 ל19:30. לטופס ההרשמה >>
2. עקרונות בניהול תקציב משפחתי ועסקי: הרצאת זום בהנחיית אופיר בקר
איגוד הבמאיות והבמאים, בשיתוף לה״ב – לשכת ארגוני העצמאים-ות בישראל, המרכז לצמיחה פיננסית ואתר Onlife ובחסות בנק הפועלים, מזמין לוובינר שיעניק כלים פיננסים ממוקדים שמטרתם צליחת המשבר הנוכחי, תכנון קדימה בצורה נבונה ואחראית, וניהול תקציב משפחתי ועסקי בצורה הטובה ביותר.
תקופת הקורונה מזמנת לרובנו אתגרים כלכליים גדולים מהרגיל, ודווקא בתקופת משבר כדאי להקדיש זמן לניהול תקציב אחראי וחכם, ולהיערכות משפחתית ועסקית בריאה וברת קיימא, לאורך טווח. בין הנושאים שיעלו בוובינר: כיצד מעריכים את המצב הכלכלי הנוכחי שלי? כיצד לתכנן ולנהל קתציב אישי ומשפחתי בר קיימא? עקרונות בהתנהלות פיננסית נבונה (בייחוד בימי משבר), צרכנות נבונה ביומיום, ועוד.
אופיר בקר הוא יועץ ארגוני ומאמן אישי-עסקי עם ניסיון יישומי רב שנים בתהליכי ליווי לקוחות פרטיים ועסקיים.
ההרצאה תתקיים ביום רביעי 13/5, בשעה 20:30, באפליקציית זום. לטופס ההרשמה >>
3. הרצאת זום בנושא הפצה עצמאית לפסטיבלים לקולנוע ולטלוויזיה, בהנחיית הבמאי והיוצר אורן גרנר
איגוד הבמאיות והבמאים מזמין להרצאה מיוחדת בנושא הפצה עצמאית של סרטים לפסטיבלים בעולם, מפי הבמאי והיוצר אורן גרנר (״אפריקה״,
״גרינלנד״).
במסגרת ההרצאה, אורן יבצע סקירה מקיפה של הפסטיבלים לקולנוע החשובים בעולם (“A LIST”), תוך התייחסות למסגרות תוכן והפקה רלוונטיות בכל פסטיבל; היכרות עם פסטיבלים בולטים בקטגורייה B ואלו הבולטים בקולנוע עלילתי, דוקו, קצר, אנימציה, סרטי ז’אנר, פסטיבלים יהודיים, זכויות אדם, סדרות רשת ועוד. בנוסף, אורן ידבר על אסטרטגיית הפצה – בדגש על בניית תוכנית ממוקדת תקציב ולו”ז, יסביר איך מסננים ביעילות את הפסטיבלים הרלוונטיים מתוך אלפים; על ייעול וחיסכון בתהליכי ההרשמה; היכרות עם פלטפורמות מובילות להרשמה אונליין; מקורות מימון לטיסה, איך הקורונה השפיעה על כל התעשיה הזו? ועוד ועוד.
ההרצאה תתקיים ביום חמישי 14/5, בשעה 20:00. לטופס ההרשמה >>