13 בינואר 2022

המאבק בשוק התקשורת: עדכונים אחרונים

עדכונים נוספים מחזית המאבק ברגולציה בשוק התקשורת: יו״ר ועדת הכלכלה לשעבר יעקב מרגי: איתנו במאבק בשוק התקשורת! וגם, נציג היוצרים-ות בוועדת הכלכלה של הכנסת: את המיליונים שסלקום ופרטנר מעבירים לקשת ורשת צריך להעביר לתוכן!

ביולי 2020 פנינו, איגודי היוצרים-ות, אל יו״ר ועדת הכלכלה דאז ח״כ יעקב מרגי, בנושא פגיעה ביצירה המקורית ובהשקעה בה בשל התיישנותה של האסדרה. חלפו כמעט שנתיים ודבר לא תוקן. הנזק ליצירה ולתרבות הישראלית נשאר ללא מענה.הבוקר (יום חמישי, 13/1) נפגשנו עם ח״כ יעקב מרגי, על מנת להבין מהם לוחות הזמנים הצפויים לביצוע הרפורמה בשידורים.

אנו שמחים לעדכן בתוצאות הפגישה: סוכם כי מרגי יפנה לשר התקשורת יועז הנדל בשאילתה דחופה, בה ידרוש מהשר להידרש ללוחות הזמנים של פרסום התזכיר והפגיעה המתמשכת ביצירה המקומית. בנוסף, סוכם כי ח״כ מרגי יצטרף לאיגודי היוצרים-ות בבקשה לדיון מהיר בוועדת הכלכלה, ויתמוך במאבקנו כסגן יו״ר הכנסת.

בנוסף, השבוע התקיים דיון בוועדת הכלכלה של הכנסת, שעניינו דיון בתיקון לחוק ההסדרים לשנים 2017-2018, העוסק בהפצת שידורים באינטרנט. ההצעה הנידונה בוועדה נועדה להאריך את המצב הקיים באשר לתשלום על הפצת שידורי ערוצים באינטרנט, לפיהו חברות התשתית המפיצות שידורים באינטרנט ימשיכו לשלם על הפצת ערוצי התוכן (12, 13 והתאגיד) בהתאם להסכמים ביניהם.

חשוב להסביר: כל הסדר תשלומים בין חברות התוכן (רשת וקשת) לערוצי התוכן (12, 13 והתאגיד) משפיע ישירות על הסכום הכולל המוקדש להפקות מקור. לכן הגענו לוועדת הכלכלה, להדגיש ולבקש: יש להקדיש כל שקל שיעבור ליצירת המקור!

מתוך דבריו של נציג איגודי היוצרים-ות בוועדה, מנכ”ל אקט איתמר אבנרי: ״המטרה של הממשלה הזו היא לשנות וצריך לשנות. קשת ורשת סיימו ברווח של כמעט 100 מיליון שקל את השנה האחרונה, ואת המיליונים שסלקום ופרטנר מעבירים להם צריך להעביר לתוכן. מטרת הצעה החוק היא להעביר כסף לקשת ולרשת.

הישיבה לא הגיעה למיצוי, והוסכם כי הדיון יתחדש בתקופה הקרובה. אנחנו נהיה שם להגן ולהיאבק למען היצירה המקורית. נמשיך לעדכן.

לשידור הדיון המלא באתר הכנסת

להודעה לעיתונות – אתר הכנסת