21 ביולי 2024
עד ה-5/8 || קול קורא: הגשה לפיתוח רעיון לסרט תיעודי קצר באורך של עד 20 דק’ | קרן קולנוע בערבה
עד ה-5/8 || קול קורא: הגשה לפיתוח רעיון לסרט תיעודי קצר באורך של עד 20 דק’ | קרן קולנוע בערבה
קרן הקולנוע בערבה מחפשת יוצרי/ות סרטים תיעודיים נועזים/ות להגשת רעיונות לסרטים תיעודיים קצרים (עד 20 דק’) שמתוכם יבחרו מספר פרויקטים לפיתוח. בסיום הפיתוח ייבחרו מספר פרויקטים להשקעה בהפקה. בשלב הראשון תפתח הגשה באתר קרן הקולנוע בערבה שבה יוגשו החומרים: קורות חיים, תיאור של הרעיון לסרט, קורות חיים מקצועיים של הבמאי/ת ועבודות קודמות (במידה ויש). מתוך הפרויקטים שיוגשו יבחרו מספר פרויקטים להשתתף במפגשי הכירות והשראה לגיבוש וקידום הרעיון לתסריט.
מפגשי השראה והיכרות לפתוח רעיון לסרט תיעודי קצר באורך של עד 20 דק’
כללים ונהלים ומסמכי הגשה נדרשים להגשת הצעות
1: לוחות זמנים:
• פרסום קול קורא באתר קרן הקולנוע בערבה 2.7.2024 • סגירת הקול הקורא ב 5.8.2024 בשעה 23:59 • פגישות וסיורים יתקיימו במהלך אוקטובר-נובמבר 2024
2: זכאים/ות להגיש:
זכאים/ות להגיש בקשות למיזם יוצרים/ות העונים/ות על אמות המידה הכלולות במבחנים לחלוקת כספי התמיכות של משרד התרבות והספורט למוסדות ציבור בתחום הקולנוע, בהתאם לסעיף 3א לחוק יסודות התקציב התשמ”ה- 1985 ושנחתמו ביום 7.2.2019;
והעומדים בכללים אשר נקבעו לצורך הפקת סרט ישראלי עפ”י חוק הקולנוע תשנ”ט –
1999 וכללי הקולנוע (הכרה בסרט כסרט ישראלי) התשס”א -2001 (לרבות סעיף 2 לכללים) וכפי שישונו מעת לעת.
ii. לא ניתן להגיש סרט גמר סטודנטים
iii. חברי הנהלת הקרן אינם רשאים להגיש הצעה שהם מעורבים בהפקתה, אלא אם יסיימו את תפקידם בהנהלת הקרן לפחות שנה טרם הגשת ההצעה.
iv. לקטורים/ות ויועצים/ות אמנותיים אינם/ן רשאים/ות להגיש בקשות להשקעת הקרן בשנת התקציב של מינויים בפועל וכהונתם/ן כלקטורים/ות בקרן.
v. צוות הקרן אינו רשאי לפנות בבקשה להשקעה. 2) מספר ההגשות המותר
i. מפיק/ה במאי/ת יכול/ה להגיש עד הצעה אחת.
>> שימו לב:על פי המבחנים החדשים לחלוקת כספי תמיכות של משרד התרבות והספורט למוסדות ציבור בתחום הקולנוע, החל משנת 2019, חובת המוסד להעביר לבחינת הלקטורים/ות תסריט בלא ציון שם המבקש (תסריטאי/ת, במאי/ת או מפיק/ה). לפיכך שמות יוצרי הפרויקט לא יועברו ללקטורים ויישמרו במערכת. כמו כן חומרים מצולמים (כגון: עבודות קודמות, יצירה בתהליך עבודה וכו’), יוגשו ללא פרטים מזהים מלבד שם היצירה. שימו לב שאין להכניס בכל מסמכי ההגשה, מלבד בטופס הבקשה, את שם המפיק/ במאי/ תסריטאי. הקרנות שומרות לעצמן את הזכות לפסול הגשה אשר תכלול מסמכים עם שמות היוצרים כאמור.
>> הוועדה המקצועית שתמונה על ידי הקרן תבחן את ההצעות ותגיש את המלצותיה. הנהלת הקרן תבחר את היוצרים שיזכו להיתמך בהתאם לשיקול דעתה הבלעדי. הוועדה שומרת לעצמה את הזכות שלא לבחור בהצעה כלשהי מבין ההצעות שהוגשו, אם לא תמצא הצעה הראויה למיזם ע”פ כללים ונהלים אלה או ע”פ שיקול דעתה.
>> מובהר כי חתימה על חוזה מפורט, (שתנאיו יקבעו לפי החלטת הקרנות ושיקוליהן) בין קרן ערבה לבין מגיש ההצעה הזוכה מהווה תנאי מתלה לזכיית מגיש ההצעה הזוכה בהשקעה, וכי ככל ומגיש הבקשה הזוכה לא יגיע עם קרן ערבה להסכמה על תנאי החוזה – תבוטל זכייתו לאלתר.
ההצעות תוגשנה ותתקבלנה באמצעות הגשה מקוונת באתר קרן הקולנוע בערבה
החל מהתאריך 2.7.2024 ולא יאוחר מיום 5.8.2024 בשעה 23:59
להגשה באתר הקרן
ד. כללים להפקה אזורית
1: 40% לפחות מבין כל אחת מהקבוצות האלה הם תושבי האזור: היוצרים המשתתפים בהפקת הסרט (במאי/ת, תסריטאי/ת ועורכ/ת); השחקנים והמבצעים, הצוות הטכני-הנדסי; וצוות
ההפקה. במאי/ת, צלמ/ת ואנשי ונשות סאונד שאינם תושבי האזור יכולים להיכלל בספירה אם מועסקים לצידם ע. במאי/ת, ע.צלמ/ת, ע.סאונד אשר כן מתגוררים באזור.
2: בתקציב ההוצאות להפקת הסרט מתקיים אחד משני אלה:
a. 30% לפחות מתקציב ההוצאות משמש לרכישת טובין או שירותים באזור.
b. 51% לפחות מתקציב שכר העבודה הכלול בתקציב ההוצאות להפקת הסרט משמש לתשלום שכר עבודה לתושבי האזור, בתמורה לעבודתם במסגרת הפקת הסרט.
3) בהפקת הסרט יתקיים לפחות אחד משני אלה:
a. מרבית ימי הצילום של הסרט מתבצעים באזור ומרבית הצילומים שבעותק הבסיסי של הסרט, בלמעלה מ-55% מאורכו, בוצעו באזור.
b. ארבעה אנשים לפחות מקרב צוות ההפקה של הסרט המנויים להלן, ובהם במאי/ת או תסריטאי/ת, הם תושבי האזור: מפיק/ה; מפיק/ה בפועל; במאי/ת; תסריטאי/ת; צלמ/ת ראשי/ת; עד שניים מבין השחקנים הראשיים; מלחינ/ה; עורכ/ת; מעצב/ת אמנותי/ת.
* מובהר, כי בחינת ההגשות, כולם או חלקם, מותנית באישור וקבלת תקציב ממינהל התרבות המיועד לתחום האזורי נשוא הפעילות, והכל ע”פ המלצת המועצה הישראלית לקולנוע ו/או משרד האוצר והתבחינים.
מסמכים נדרשים להגשה
שימו לב – על פי המבחנים החדשים לחלוקת כספי תמיכות של משרד התרבות והספורט למוסדות ציבור בתחום הקולנוע, החל משנת 2019, חובת המוסד להעביר לבחינת הלקטורים/ות תסריט בלא ציון שם המבקש (תסריטאי/ת, במאי/ת או מפיק/ה). לפיכך שמות יוצרי הפרויקט לא יועברו ללקטורים ויישמרו במערכת. כמו כן חומרים מצולמים (כגון: עבודות קודמות, יצירה בתהליך עבודה וכו’), יוגשו לקרן ללא פרטים מזהים מלבד שם היצירה. שימו לב שאין להכניס בכל מסמכי ההגשה, מלבד בטופס הבקשה, את שם המפיק/ במאי/ תסריטאי. הקרנות שומרות לעצמן את הזכות לפסול הגשה אשר תכלול מסמכים עם שמות היוצרים כאמור.
מסמכים נדרשים להגשה (בפורמט PDF ):
1. תקציר קצר של תיאור הרעיון לסרט (סינופסיס) 2. קורות חיים מקצועיים של הבמאי/ת. 3. עבודות קודמות (במידה וישנן) – על העבודות להיות מוגשות ללא שם היוצר